Internship



Igal aastal avavad paljud Ameerika firmad uksed algajatele professionaalidele. Teile näidatakse Ameerika äriajamise baasteadmisi, antakse võimalus saada professionaalseid oskusi teie eriala raames, arendades oma inglise keelt ja saades teadmisi USA kultuuri ja ühiskonna kohta

Internship USA programmi eelis on see, et erinevalt teistest kultuurivahetuse programmidest, võivad selles programmis osaleda ka viimase kursuse tudengid, veel enam, programmis võivad osaleda ka ülikooli lõpetanud, aga lõpetamisest ei tohi olla möödas rohkem kui 6 kuud.

Internina võib tööd saada järgnevatel aladel:

 

  1. finants
  2. turundus
  3. müük, sotsiaalmeedia jm
  4. kaubandus
  5. IT
  6. tehnoloogia
  7. MTÜ
  8. administratsioon
  9. ärivaldkond
  10. ettevõtlus

Tuleb silmas pidada, et mõnedel erialadel on raske tööd leida, aga siiski on see võimalik. Soovi korral võib programmis osaleja iseseisvalt leppida kokku USA firmaga, mis on valmis pakkuma tööd internile, ja pöörduda meie poole alles registreerimiseks, dokumentide kordaajamiseks, viisa ettevalmistuseks.

Programm ei paku võimalust töötada järgmistel aladel: Au Pair, töötaja eramajas (lapsehoidja, koristaja), lastelaagrite juhataja, meditsiinitöötaja (otsene abi), lennu-ja laevaliikluse töötaja, veterinaar, õpetaja või õpetaja asendaja.

                                                                                     

Programmi kestvus on kuni 18 kuud. Intern ei saa palka, vaid stipendiumit 500 dollarit kuus. Töötmaht on keskmiselt 32-40 tundi nädalas.

Programmi toetab USA Välisministeerium, mis seab õiguslikud piirangud USAs viibimise ajaks (alates neljast kuust kuni 1,5 aastani). Programmis osalemiseks on vajalik J-1 viisa. Programmis osaleja kohustub töötama internina USA territooriumil asuvas firmas.

J-1 tüüpi viisa on mõeldud välismaalastele, kes soovivad minna USAsse õppima või internina töötama või siis spetsiaalsetes uurimisprogrammides osalema. Nendeks võivad olla näiteks õpilased, teadlased, doktorid, kes õpivad aspirantuuris, või residendid (resident on professionaalsete oskustega noor arst, kes soovib saada teadmisi ükskõik millises meditsiinisuunas, näiteks kirurgia või neuroloogia).

 f

Viisa taotlemine

Kui intern ei ole USA kodanik, aga tahab sõita USAsse, et saada oma teadmised sealt, siis esimese asjana peaks pöörduma USA saatkonna poolt akrediteeritud organisatsiooni poole, kes teeb kindlaks, kas kvalifitseerutakse J-1 tüüpi viisa saamiseks.

DS-2019 on sertifikaat, mis aitab taotleda viisat. J-1 tüüpi viisa puhul on vajalik DS-2019 vorm. Igat vormi taotletakse SEVIS-süsteemi (Student and Exchange Visitor Information System) kaudu, mis on mõeldud andmaks tudengitele ja programmis osalejatele informatsiooni.

Intern programmis osaleja peab lahkuma maksimum 30 päeva jooksul pärast programmi lõppemist.

Programmis osalemiseks on vajalik:

  • peab olema vanem kui 18-aastane
  • soov ja tugev motivatsioon (näiteks, soov saada hea kvalifikatsioon, mis on vajalik, et saada prestiižset tööd)
  • rahalised võimalused (et maksta programmitasude eest ja kõigi vajalike teenuste eest, lisaks veel taskuraha)
  • väga hea inglise keele oskus
  • suutlikkus mõelda "outside of the box"

Vaata kõiki üüritusi

Loe kõiki uudiseid

Loe kõiki postitusi